Den svenska spelkoncernen Embracer Group meddelar nu att de ska genomföra en omfattande omstrukturering för räkenskapsåret 2023/24. Bolaget ska minska sina kapitalutgifter med minst 2,9 miljarder kronor och sina omkostnader med minst 10 procent, eller minst 0,8 miljarder kronor. Åtgärderna ska implementeras direkt och når full effekt från och med räkenskapsåret 2024/25.

Omstruktureringen innebär bland annat att Embracer Group lägger ned flera spelstudior och spelutvecklingsprojekt som ännu inte har annonserats. Enligt Embracer Group själva väntades dessa projekt ha för låg avkastning. Vilka studior som påverkas avslöjar inte bolaget.

Inom hela koncernen initierar vi nu flera åtgärder för att stärka vår kassaflödesgenerering och utnyttjandet av vår IP-portfölj för att bli ett starkare företag som kommer kunna skapa ännu bättre spel för spelare och fans över hela världen. – Lars Wingefors, VD på Embracer Group.

Den 24 maj rapporterade Embracer Group resultatet för årets första kvartal, som inkluderade en justerad resultatprognos. Något som uppgavs bero på att en planerad miljardaffär inte blivit av som tänkt. När börsen öppnade dök sedan Embracer Groups aktie med hela 38 procent.